divendres, 2 de març del 2012

Consells per abordar el tema 'Eines 2.0 per a la comunicació digital en les xarxes socials educatives'

Bon dia,

Avui obrim el tema estrella del curs 'Eines 2.0 per a la comunicació digital en les xarxes socials educatives'. el calendari que tenim previst per aquest tema es des d'avui fins el 25 de març. Tenim 24 dies!

De moment us deixem que us aneu familiaritzant amb els continguts abans de donar-vos l'explicació de com abordar-la.

En primer lloc, igualment com us vam demanar en el tema anterior, no us atabaleu!, es tracta de que cadascú esculli allò que més li convé per al seu projecte. Els que en tingueu ganes, podeu fer-ho tot i els que tingueu menys temps, limiteu-vos a escollir allò que més us convé per al vostre projecte. La Toñi i jo, en la mesura que puguem i ens ho faciliteu, us ajudarem a construir-lo o a repensar-lo i reconstruir-lo en els casos que treballeu sobre projectes ja existents.

De moment l'únic que us demanem es que us enfoqueu en determinar quina eina voleu escollir per crear el continent del projecte. L'espai on després anirem abocant tot el contingut que vulguem publicar-hi i a partir del qual articularem la xarxa social educativa amb les eines que ens proporciona internet.

Per tant avui principalment el dedicarem a familiaritzar-nos amb el nou contingut que hem obert en el campus del curs i a escollir l'eina contenidora del nostre projecte. Aquesta eina pot ser bàsicament un bloc o bé un lloc web, creats amb el blogger o wordpress, en el primer cas i amb google sites, en el segon.

Avui al vespre-nit publicarem un nou post de com pautar aquest bloc del curs 'Eines 2.0 per a la comunicació digital en les xarxes socials educatives', per treure'n el millor rendiment. Per suposat, aquells que vulgueu fer-ho al vostre aire, sou lliures de fer-ho. Nosaltres estarem disponibles en els canals habituals (fòrum eines 2.0; correus electrònics del campus o privats; aquest bloc; Twitter i en breu el grup de facebook que obrirem pel curs....me'n descuido algun?)

Finalment recordar-vos que obrirem un nou fòrum dedicat al tema que encetem.

Seguim!

Pau i Toñi


3 comentaris:

  1. Pregunta tècnica:
    Donat que les eines bloc a les què estic acostumat són blogger i les web són Dreamweaver cs4 -en codi- i Joomla 1.7 (Joomla es considera un gestor de continguts més que una web, un CMS) ambdues sobre servidors Apache; em recomaneu seguir en aquest cas amb blogger o bé em suggerir que implanti els continguts sobre una altra plataforma -Wordpress o Google Sites- ?

    Josep Lluís

    ResponElimina
  2. Hola Josep Lluis,

    Te recomiendo que elijas una plataforma en la que te sientas a gusto y con la que puedas integrar con facilidad las herramientas con las que quieres trabajar.

    En mi opinión, Blogger da mucho juego y está muy extendido.
    Recordemos que Blogger es una herramienta de Google, luego en las búsquedas desde Google serás más visible. La integración de documentos, presentaciones y formularios desde Google Docs está genial, y que decir de la gestión de fotografías con Picasa o Google Mapas, y asi etc.

    Por otro lado Wordpress también es una buena opción y sobre todo para crear un blog corporativo. El diseño es como el de una página web, muchas empresas basan sus webs sobre blog de Wordpress, tiene más opciones pero también es más complejo el aprendizaje.

    Joomla lo utilizo en una página de empresa y no me gusta mucho, puesto que no puedo hacer todo lo que quiera, también es cierto que no le he dedicado todo el tiempo que requiere.

    Y por último, Dreamweaver lo use en su día, pero ahora me resulta mucho mejor usar un blog con una buena plantilla y listo.

    Tu mismo Josep Lluis, piensa en tu proyecto y en tus necesidades y elije la opción que mejor se adapte. Recuerda que siempre puedes migrar

    Saludos
    Toñi
    @Toquigo

    ResponElimina
  3. Opino com la Toñi. Ja que ens posen la tecnologia fàcil, aprofitem-nos-en. Jo he treballat molts anys amb dreamweaver i amb el gestor de continguts Vignette i el fet de no haver de preocupar-te per conèixer com van els tags d'html, css, javascripts...personalment ha fet que em pugui preocupar dels continguts i despreocupar de les qüestions més tècniques.

    De les 3 opcions que oferim, blogger és el més fàcil d'utilitzar i adaptable a les altres xarxes socials. Wordpress, també tot i que trobo que és menys dúctil que blogger a l'hora de configurar la plantilla, però si fa o no fa és el mateix. El que si és molt diferent és l'eina google sites que des del meu punt de vista està una mica desfasada tant pel que fa al disseny com pel que fa a la possibilitat d'inserir codi aliè. Però en fi, es poden fer força coses.

    Pau

    ResponElimina