dijous, 23 de febrer del 2012

Com abordar el tema 'La comunicació en les xarxes socials educatives'

Hola de nou,

Vaig veient com aneu passant per l'aula digital i gairebé tots ens hem presentat. Tant sols falta l'Eugeni i la Manuela (hola, hola...sou per aquí?).

El motiu d'aquest nou post és per treure-us l'ensurt (d'algun/a de vosaltres) per el volum de textos i tasques i recursos i recomanacions i exemples...que de sobte heu vist publicats al campus.

Crec que si us ho expliquem, ho entendreu millor i tindrem una pauta de funcionament més clara.

D'entrada dir-vos que la data d'entrega de les tasques obligatòries és l'1 de març, ja que el 2 començarem amb el tema més voluminós del curs, les eines 2.0, que s'allargarà fins el 25 de març. Tot i que la data d'entrega d'aquestes tasques és l'1 de març, no som rígids en els terminis d'entrega, per tant si algú es demora una mica, no passa res!. Amb l'única data que serem inflexibles, és amb la data final d'entrega de projecte el 31 de març o gairebé inflexibles.....

Comencem.

Amb el mòdul 'La comunicació en les xarxes socials educatives', volem centrar el tema del curs de forma progressiva. Llegim, pensem, escrivim sobre la comunicació digital, la identitat digital, el llenguatge a internet i mentrestant comencem a rumiar i a planificar el nostre projecte de curs.

Des d'avui 23/02 fins el 1/03 (7 dies i mig), hem d'intentar fer una proposta escrita i reflexionada sobre què volem que sigui el nostre projecte de curs. Com ja hem escrit en alguna altra banda, el projecte pot ser un projecte existent que voleu enriquir (en aquest cas, caldrà consensuar-ho per veure si s'adequa al curs) o bé pot ser un projecte nou. En qualsevol cas sempre serà millor si es tracta d'un projecte real que voleu portar a terme en la vostra vida qüotidiana ja que la pròpia realitat ens obliga i estimula per tal de fer-nos accessibles a ella. En cas que no sigui així, no passa res, estimularem nosaltres mateixos la imaginació. El projecte pot ser individual o en equip (màxim 3 persones). En cas que sigui en equip, el requeriment de tasques serà més gran.

Per tant en resum, del que es tracta aquests dies es de llegir, reflexionar i opinar sobre els tres ítems proposats: la comunicació digital, pros i contres; la identitat digital; la crisi. I d'altra banda anar pensant en com volem que sigui el nostre projecte de curs i fer-nos una proposta inicial i una de qualitativa, tal com us proposem en les tasques 2 i 5.

Si teniu dubtes si us plau feu-nos-els arribar, preferentment al fòrum de 'La comunicació en les xarxes socials educatives', ja que la resposta a aquests mateixos dubtes pot ser útil per a altres participants als curs. També esperem les vostres opinions sobre els articles proposats, què en penseu, és una bogeria tot plegat? ho podrem contenir? o ja estem desbordats i ara cal trobar nous camins de comunicació?....

Us recordo, per aquells que tingueu compte al twitter, que el hashtag (etiqueta, paraula clau) del curs és #EHE12_XarxesEdu.

Ens 'veiem' virtualment al fòrum,

Pau i Toñi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada